Direct naar hoofdinhoud
Gepubliceerd op

Met trots mogen wij het verzamelboek presenteren: Sterk uit Armoede, opgeleide ervaringsdeskundigen vertellen hun krachtige verhaal.

Tien ervaringsdeskundigen, opgeleid in generatiearmoede en sociale uitsluiting vertellen hun krachtige verhaal. Op 20 april 2020 overhandigde onze directeur-bestuurder Peter Elmont de eerste twee exemplaren tijdens een digitale lancering aan Tjeerd van Dekken, Gedeputeerde Leefbaarheid van de Provincie Groningen, en Frits Alberts, Voorzitter Dagelijks Bestuur van Kans voor de Veenkoloniën.

Tijdens de digitale lancering sprak Peter Elmont over Sterk uit Armoede en de ervaringsdeskundigen. Ook ging gedeputeerde Tjeerd van Dekken in op hoe de Provincie Groningen de strijd met armoede aangaat. De gedeputeerde vindt dat ervaringsdeskundigen een volwaardige plek moeten innemen op de arbeidsmarkt. De provincie zet deze mensen zelf ook steeds vaker in. Van Dekken hoopt dat het boekje bijdraagt aan bewustwording en het belang van de inzet van ervaringsdeskundigen.

Frits Alberts was tevens aan het woord over Kans voor de Veenkoloniën, de partij die deze uitgave mede mogelijk gemaakt heeft. Hij haalde nog kort de quote van ervaringsdeskundige Linda Drent aan: “Het is waanzinnig hoeveel impact armoede op je leven heeft.” Armoede is één van de belemmerende factoren voor een goede gezondheid. Wij hopen met dit boek een stap te maken naar bewustwording en het uiteindelijk doorbreken van generationele armoede.

Klik op de onderstaande knop om het boek te downloaden:

Helpt U de bestaanszekerheid van Sterk uit Armoede te verstevigen? Doneer!Lees hier meer