Direct naar hoofdinhoud
Gepubliceerd op

Op dit moment leven 400.000 kinderen in Nederland in armoede. Samen gaan we ervoor zorgen dat in het jaar 2030 kinderen niet meer de dupe zijn van armoede en er geen nieuwe gezinnen meer zijn die in armoede vervallen. Daarom heeft Sterk Uit Armoede zich aangesloten bij De Alliantie Kinderarmoede. Deze alliantie is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Missing Chapter Foundation, Alles is Gezondheid en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).

De Alliantie geeft het volgende aan:

Wij geloven dat we kinderarmoede alleen kunnen aanpakken als we gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen en ons onvoorwaardelijk inzetten. Met de Alliantie Kinderarmoede brengen we organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar om samen nieuwe, creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Iedere organisatie neemt hierin haar aandeel waarmee we impactvolle stappen zetten om de effecten van kinderarmoede terug te brengen naar nul. Het hoofduitgangspunt daarbij is dat wij in alles wat we doen altijd luisteren naar de wensen van de kinderen en de gezinnen.

We hopen met onze visie, vanuit Sterk Uit Armoede, een belangrijke bijdrage te leveren. Naar onze overtuiging is de ervaring van de mensen die zelf te maken hebben met generatiearmoede en sociale uitsluiting essentieel om verbetering te kunnen realiseren! Bovendien vinden we dat armoede niet alleen vanuit een economisch perspectief bekeken moet worden, maar juist ook vanuit alle andere facetten die ervoor zorgen dat armoede levens vormt en beïnvloedt. Vandaar dat wij ons vanaf het begin hebben verbonden aan dit initiatief. Het betekent dat wij voor de opening naar Den Haag zijn afgereisd en ons als partner en mede-ondertekenaar sterk maken voor de Alliantie Kinderarmoede.

Mini-doc ‘Levenslang’: 

Documentairemaker Frank van Osch maakte op prachtige wijze drie portretten van de ervaringsdeskundigen in generatiearmoede en sociale uitsluiting Alinda, Martin en Wendie, getiteld ‘Levenslang’. Hij deed dit in het kader van de Alliantie Kinderarmoede en wij zijn ontzettend trots op deze prachtige, openhartige beelden:

“Ik heb altijd geleerd als je in gevaar komt dan kun je drie dingen doen: vluchten, vriezen of vechten. Ik was altijd aan het vluchten. Ik liet me niet zien.” – Martin