Direct naar hoofdinhoud
Gepubliceerd op

Opleiden met visie.

Met trots kunnen we meedelen dat we na de zomer kunnen starten met een vernieuwde en verdiepende opleiding tot ervaringsdeskundige in generatiearmoede en sociale uitsluiting!

De opleiding is een co-creatie van ervaringsdeskundigen vanuit Sterk uit Armoede en een ROC. Deze opleiding is puur gericht op ervaringsdeskundigheid in generatiearmoede en sociale uitstuiting, waardoor er diepgang is op de inhoud en het vakgebied. Bovendien zal tijdens het hele traject het uiteindelijke carrièreperspectief ook veelvuldig aan bod komen.

Door onze ervaring weten we dat de groepen een grote diversiteit aan niveaus en ontwikkeling bevatten. We willen bewerkstelligen dat iedere deelnemer op zijn eigen passende manier uitgedaagd wordt. Daarnaast besteden we aandacht aan verschillende bedrijfstakken waarin de ervaringsdeskundigen aan het werk kunnen. Zo hebben we het over ervaringsdeskundigheid op overstijgen niveau, maar ook over ervaringsdeskundigheid waarbij één-op-één situaties nodig zijn.

Door het tonen van de verschillende baanperspectieven kan een ieder zijn eigen voorkeur ontwikkelen en daar tijdens de opleiding op in spelen. Deze vernieuwde vorm van opleiden vereist maatwerk en wij gaan dit bieden.

De opleiding is gebaseerd op de kloventheorie van De Link. De opleiding is wendbaar en competentiegericht.