Direct naar hoofdinhoud

1) Naam van de stichting

Stichting Expertisecentrum Sterk uit Armoede

2) RSIN-nummer 

852748309

3) Postadres

Dilgtweg 5b
9751 ND Haren

4) Doelstelling

Het doorbreken van de armoedeproblematiek samen met de mensen die het betreft door ze op te leiden tot ervaringsdeskundige in generatiearmoede en sociale uitsluiting.

5) Missie

Het is onze missie om armoede te doorbreken met de mensen die het betreft.

6) Visie

Sterk uit Armoede is een ‘emancipatiebeweging’ van, voor en door de mensen in armoede. Vanuit de overtuiging dat armoede een onrecht in de samenleving is en de ‘systeemwereld’ zich heeft vervreemd van een deel van de inwoners.

Onze samenleving is zodanig georganiseerd dat hij ongelijkheid in stand houdt met armoede als pijnlijk geaccepteerd gevolg. Het wordt toegestaan doordat fundamentele levensvaardigheden niet meegegeven worden in opvoeding en onderwijs. Mensen die in armoede leven voelen zich niet gezien en gehoord, wantrouwen de wereld om zich heen en kennen zichzelf weinig bestaansrecht toe. Om deze reden fungeren ervaringsdeskundigen als brug tussen systeem- en leefwereld.

Onze aanpak van armoede kenmerkt zich door de inzet van opgeleide ervaringsdeskundigen en hun ervaringskennis als complementair onderdeel van de oplossing. 

7) Jaarrekeningen en Jaarplannen

Wilt u een jaarrekening en/of het een jaarplan bekijken? Maak dan hieronder uw keuze door op 1 van de onderstaande buttons te klikken.

8) Beloningsbeleid

Conform CAO Sociaal Werk

9) Raad van bestuur

  • Dhr. Thomas de Boer Directeur

10) Raad van Toezicht

  • Lian Veenstra Voorzitter
  • Arjen Edzes Lid
  • Dirk Strijker Lid
  • Co Lambert Lid
  • Franciska Roose Lid

Helpt U de bestaanszekerheid van Sterk uit Armoede te verstevigen? Doneer!Lees hier meer