Direct naar hoofdinhoud

Succesvol doorbreken van armoede

Sterk uit Armoede is al jarenlang succesvol bij het doorbreken van armoede. Dit komt door het succesvolle concept waarbij we gebruik maken van de ervaring van mensen die zelf in deze situatie hebben gezeten. Door de juiste taal te spreken, weten we mensen beter te bereiken. De weg naar boven wordt hierdoor sneller ingezet en dat biedt perspectief. 

Een belangrijke stap in dit traject is uiteraard ook een stabiel inkomen en de structuur van een baan. Dit biedt mooie kansen voor bedrijven en voor de mensen die via Sterk uit Armoede een traject volgen.

Kortom er zijn vele voordelen te bedenken om samen te werken met Sterk uit Armoede en we komen graag met u in gesprek om u bij te praten over onze filosofie en visie.

Derde kennisbron

Gebruikt u al de derde kennisbron?

Ervaringskennis is naast professionele en wetenschappelijke kennis de derde kennisbron, kennis van ‘binnenuit’, van ‘weten hoe het is’. Een moeilijk verwoordbare vorm van kennis die niet goed in algemene theorieën of methodieken vastgelegd kan worden. Ervaringsdeskundigheid is als noodzakelijke en aanvullende deskundigheid erkend in het veld van zorg, welzijn en beleid.

Wie beter dan ervaringsdeskundigen kunnen mensen helpen om uit die vicieuze cirkel van armoede en sociale uitsluiting te komen?
— Thomas de Boer directeur Sterk uit Armoede

Enkele voordelen

  • Door mensen in dienst te nemen vanuit Sterk in Armoede ben je als bedrijf verzekerd van mensen die eager zijn om hun steentje bij te dragen. Mensen die na jaren van stilstand weer de weg omhoog hebben gevonden. Hun enthousiasme en levenswijsheid is groot en daarmee zijn ze vaak een waardevolle aanvulling voor het team. 
  • Doordat Sterk uit Armoede veel ervaring heeft opgedaan met mensen die vanuit armoede weer de arbeidsmarkt op gaan, weten we waar de mogelijke hobbels kunnen liggen. Veelal zijn deze makkelijk met de juiste begeleiding te vermijden en/of op te lossen. Sterk uit Armoede helpt bedrijven om hierin de juiste keuzes te maken, zodat het traject voor alle partijen optimaal resultaat biedt. 
  • En hoewel het geen liefdadigheidswerk is, is het voor u als werkgever een mooie kans om maatschappelijk mee te denken en concreet actie te ondernemen. U zult verbaasd zijn wat het u brengt.  

Ervaringsdeskundigen

Bent u geïnteresseerd om een ervaringsdeskundige op te nemen in uw organisatie?

In het kort:

  • Enthousiaste mensen
  • Begeleiding vanuit Sterk uit Armoede
  • Goed inpasbaar binnen veel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doelstellingen
“Nu kan ik een voorbeeldfunctie voor hen zijn.”
— Marion Mus ervaringsdeskundige
Stuur een bericht

Wil je meer weten over de aanpak? Of je bij een gemeente werkt, zelf ervaringsdeskundige bent of werkgever, neem contact op met Sterk uit Armoede:

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Helpt U de bestaanszekerheid van Sterk uit Armoede te verstevigen? Doneer!Lees hier meer